Om oss


2B7A2119Vilka är vi?
Just nu är vi två personer – Rolf som är läkare och Ann som är sjuksköterska – som arbetar tillsammans inom verksamheten.

Vi har ett genuint intresse för undervisning och lång erfarenhet av att undervisa studenter, olika yrkesgrupper i vården, patienter och allmänhet. Vi har arbetat många år med patientvård och är mycket intresserade av både medicin och omvårdnad.

Eftersom vi båda två är forskarutbildade så kan vi inhämta och förmedla den nyaste kunskapen.

Rolf Gustafson, leg läkare
Rolf har arbetat som läkare i mer än 30 år. Han är känd för sitt arbete med infektionssjukdomar och har en mycket bred erfarenhet av sjukvård inklusive vaccinationsfrågor. Rolf är även utbildad undersköterska och arbetade som det ett antal år innan han började utbilda sig till läkare. Rolf är utbildad forskare (docent).

 Rolf – vad är det viktigaste för dig att uppnå när du undervisar?
-Att lyckas väcka intresse och se nyfikenheten vakna är en fantastisk upplevelse. Att sedan lyckas förklara det komplicerade på ett lättförståeligt sätt och se att ”alla bitar falla på plats” kan ge en nästan euforisk känsla.

Vad tycker du är roligast att göra när du inte arbetar?
-Läsa böcker är lika avkopplande som givande. Att resa och uppleva nya kulturer är också spännande. Annars går nog mesta fritiden åt att rida och ta hand om min häst.

Ann Gardulf, leg sjuksköterska
Ann blev färdig sjuksköterska 1982 och har valt att specialiserat sig på infektionssjukdomar, immunologi och primära immunbrister men har även bred sjukvårdserfarenhet genom arbete på sjukhus och som distriktssköterska på vårdcentral, det sistnämnda senast under 2013. Hon har varit engagerad i nationella och internationella vårdfrågor och har under åren haft flera ledande befattningar som sjuksköterska, t ex som Sveriges Government Chief Nurse. Ann är liksom Rolf utbildad forskare (docent).

Ann – vad är det viktigaste för dig att uppnå när du undervisar?
-Att möta en grupp och förklara på ett sådant sätt att de som lyssnar verkligen förstår även mycket komplexa frågeställningar. Att se någon plötsligt förstå och tänka ”åh, är det på det här sättet det hänger ihop” det är en verklig belöning.

´Vad tycker du är roligast att göra när du inte arbetar?
-Jag värdesätter väldigt mycket att få vara hemma och umgås med familjen. Annars får jag nog säga att jag som så många andra gillar natur och djur. Jag skulle vilja skaffa en hund.